Lån trots betalningsanmärkning

in Lån trots betalningsanmärkning

Att ta lån trots betalningsanmärkning kan verka vara svårt för den som inte är inläst på vilka möjligheter som finns. För de allra flesta som befinner sig i en
Lån trots betalningsanmärkningsituation där man behöver mer pengar men har fått en eller flera betalningsanmärkningar kanske inte ens ett lån kommer på tanke. Så behöver det alltså inte vara. Det finns faktisk till och med många företag i Sverige som hjälper dig som vill ta lån trots betalningsanmärkning. Att få en betalningsanmärkning kan ta hårt på både självkänsla och tilltro till sin egna ekonomiska situation. Men det behöver ju faktiskt inte vara så att man har fått anmärkningen på grund av att man varit vårdslös eller inte brytt sig. Det kan vara lätt att missa en faktura som sedan i flera steg av missar leder till denna situation. Detta speciellt nu för tiden då det finns så många ställen man måste hålla koll på sina olika fakturor på – brev, inne i internetbanken, e-faktura, i sin inkorg för mailen och till och med ibland på olika användarkonton som man själv måste logga in och titta efter fakturor på.

Även om du har fått en betalningsanmärkning så behöver det inte betyda att du har en skuld hos kronofogden. Skulle du trots det behöva ta ett lån trots skuld hos kronofogden så finns det faktiskt även möjligheter för detta. Även om valen inte är lika många och räntorna lika låga som för de standard privatlån som finns på lånemarknaden så finns det ändå hopp.

Dessa företag som sysslar med att bevilja lån åt personer som normalt inte skulle fått ta lån trots betalningsanmärkning hos sin vanliga bank tittar oftast på lite andra saker när de skall göra en bedömning. Fokus ligger på att få en bild av individen gällande den förmåga denne har att kunna betala tillbaka det lån man tar Det kan handla om bland annat:

  • Din ålder
  • Nuvarande inkomst
  • Fast anställning eller timanställning

Har man som nämnt tidigare missat en faktura så behöver det ju inte betyda att man inte har ett stabilt och fast arbete med en god inkomst – det är just detta som låneförmedlare för lån trots betalningsanmärkning tittar på och vill hjälpa dig som konsument med. Bara för att man har haft otur i livet så skall ju det inte betyda att allt är kört för en längre tid framåt.

Trots att du ansöker om lån hos företag som utger sig för att förmedla lån för individer i din situation så kan det tyvärr hända att din ansökan får avslag. Detta kan bero på en mängd olika faktorer. Eftersom dessa alternativa banker tittar på så olika aspekter så kan det vara olika från aktör till aktör vilken låneprofil som oftast godkänns. Prova därför att söka hos många olika långivare tills du får igenom din ansökan om att låna pengar trots betalningsanmärkning.

Typer av lån trots betalningsanmärkning

Tyvärr kan det bli svårt att låna till större belopp så som bolån om man har en betalningsanmärkning. Det man istället får göra är att ta något av de övriga typer av lån som finns på marknaden. Dessa lån kan vara sms-lån, snabblån, smålån och mikrolån. Helt enkelt mindre summor som skall betalas tillbaka inom en kortare kredittid än de större lånen.

 

Previous post:

Next post: