Lån utan kreditupplysning

in Lån utan kreditupplysning

Det är enkelt att ta lån utan kreditupplysning! Vi listar på denna sida tips för var du hittar lånet till lägst ränta. Vad man menar med ett lån som tas utan
lån utan kreditupplysningkreditkontroll är att långivaren inte tar någon upplysning hos UC. Detta gör att man inte behöver oroa sig över att man skall bli nekad lånet på grund av att den inkomst man har är för låg eller för de eventuella betalningsanmärkningar som finns.

Har man för låg inkomst eller betalningsanmärkningar löper man stor risk att bli nekad det lån man söker så det är ju en självklarhet att man i dessa fall vill ta lån utan kreditupplysning.

I en kreditupplysning kan man bland annat se all information om betalningsanmärkningar, status hos kronofogden, och privata finansiella data. Detta är så klart väldigt känslig information om det finns något att läsa som skulle kunna avfärda en ansökan – men det finns sätt att gå runt. Det första man skall göra är att hitta ett företag som erbjuder att ge dig ett lån utan att först kolla med UC. Det kan tyvärr vara svårt att få ett större lån på detta sett då banken inte annars kan vara säker på att individens betalningsförmåga är tillräcklig utan att ta en upplysning.

Även om alla företag som lånar ut pengar till privatpersoner i Sverige tyvärr måste ta en kreditupplysning för att få låna ut pengar så finns det de företag som tar upplysningen utan att bry sig om den. Det vill säga, man förbiser de eventuella brister som skulle kunna göra att man inte får lånet, och istället erbjuder lån baserat på personens övriga kvalifikationer, så som betalningsvilja.

Du kan låna en mindre summa utan kreditupplysning – eller snarare utan att långivaren bryr sig om vad som står. Detta brukar dock resultera i en något högre effektiv ränta än annars. Men vill man ta lån utan kreditupplysning så är det en självklarhet att det är värt de extra få kronorna som krävs.

Previous post:

Next post: