Lån utan ränta

in Lån utan ränta

I en perfekt värld skulle man vilja låna pengar utan att betala ett öre mer än när man betalar tillbaka den summa pengar man lånat – men ett sådant upplägg skulleLån utan ränta ju inte hålla i längden. Vem skulle vilja ge ut lån utan ränta? Nu är det emellertid så att man faktisk kan ta lån utan att betala någon ränta! Men då menar vi på Lånets.se inte att man slipper betala alls. Nej, det finns alltid någon form av avgift med när man skall teckna ett lån. Men dessa avgifter behöver inte alls vara i form av ränta som betalas månadsvis. Det är viktigt att vi håller isär ränta och effektiv ränta eftersom dessa begrepp syftar på helt olika saker.

Den effektiva räntan beräknas utifrån alla de avgifter förutom den månatliga räntan. Därför kan man säga att det går att ta lån utan ränta. Exempel på lån där räntan är 0% är smslån och kreditkort. För att locka till att ta ett smslån kan ett företag erbjuda att sänka den återkommande kostnaden till 0 kr vilket gör att du bara behöver betala bl.a. uppläggningsavgifter och dylikt – men inte någon ränta. Det finns också kreditkort som kan fås helt utan att betala varken effektiv ränta eller någon ränta per månad. Dessa erbjudanden på lån utan ränta brukar främst rikta sig till de som vill låna pengar som student. Detta är faktiskt det enda lån som vi på Lånets.se kan hitta som är helt gratis. Detta förutsätter att du lånar pengarna i 30-60 dagar och inte mer än ca 10 000 kr.

Är det ett större lån man är ute efter än 10 000 kr kan det bli svårt att hitta ett sätt att låna utan ränta. Vad man istället kan göra är att försöka minimera kostnaderna till en så låg nivå som det bara går. Detta görs genom att jämföra så många lån som man bara kan och göra ansökningar hos så många långivare som möjligt. På detta sätt kan man pressa kostnaderna och slippa ingå ett dåligt avtal.

Självklart vill alla ha lån utan ränta och det kan ju även hända att man stöter på en och annan bedragare när man surfar runt och letar efter det bästa lånet. Ingen vill förlora på någon affär man gör och kom därför ihåg att inte lita på erbjudanden som låter för bra för att vara sanna om de inte kommer från ett företag eller bank som är väl kända. Undvik att bli lurad och hamna i svåra situationer genom att hitta lån utan ränta som du kan lita på.

Previous post:

Next post: